Sestavine:
* 250g moke
* 30g masla
* ščep soli
* 4 rumenjaki
* 2 žlici kisle smetane
* 3 žlice belega vina
* 1 žlica ruma
* 250g moke
* 30g masla
* ščep soli
* 4 rumenjaki
* 2 žlici kisle smetane
* 3 žlice belega vina
* 1 žlica ruma
* olje za cvrtje
* mešanica sladkorja v prahu in vanilijevega sladkorja za posip
* mešanica sladkorja v prahu in vanilijevega sladkorja za posip
Postopek:
Presejemo moko, vanjo nadrobimo maslo ter dodamo sol. V sredino naredimo jamico in vanjo stresemo rumenjake, nato pa še kislo smetano, vino in rum. Zgnetemo testo in ga pustimo počivati približno 30 minut.
Testo razvaljamo in s kolescem izrežemo pravokotnike, ki jih po sredi še 3-4 zarežemo. Trakove med seboj prepletemo, nato pa jih ocvremo.
Ocvrte potresemo z mešanico sladkorja v prahu in vanilijevega sladkorja.
Presejemo moko, vanjo nadrobimo maslo ter dodamo sol. V sredino naredimo jamico in vanjo stresemo rumenjake, nato pa še kislo smetano, vino in rum. Zgnetemo testo in ga pustimo počivati približno 30 minut.
Testo razvaljamo in s kolescem izrežemo pravokotnike, ki jih po sredi še 3-4 zarežemo. Trakove med seboj prepletemo, nato pa jih ocvremo.
Ocvrte potresemo z mešanico sladkorja v prahu in vanilijevega sladkorja.
Recept: Kuharica, 1971