Čas priprave: 20 min Čas pečenja: 55 min Skupaj: 1 ura 15 min
Sestavine:
– 2 srednje veliki bučki
– čebula
– paprika
– 3 paradižniki
– 350 g mlete govedine (puste)
– 2-3 žlice grškega jogurta
– 3–4 jajca
– mocarela
– česen
– majaron
– timijan
– bazilika
– peteršilj
– sol
– poper
– kokosovo maslo
– 2 srednje veliki bučki
– čebula
– paprika
– 3 paradižniki
– 350 g mlete govedine (puste)
– 2-3 žlice grškega jogurta
– 3–4 jajca
– mocarela
– česen
– majaron
– timijan
– bazilika
– peteršilj
– sol
– poper
– kokosovo maslo
Priprava:
Najprej v ponvi pripravimo meso.
Na kokosovem maslu prepražimo čebulo, dodamo na koščke narezano papriko ter malo podušimo, dodamo meso ter pražimo toliko časa, da tekočina izhlapi. Rahlo posolimo in vmešamo še začimbe in na koncu dodamo še sesekljan paradižnik. Premešamo in vse skupaj pokuhamo še dobrih 10-15min.
Najprej v ponvi pripravimo meso.
Na kokosovem maslu prepražimo čebulo, dodamo na koščke narezano papriko ter malo podušimo, dodamo meso ter pražimo toliko časa, da tekočina izhlapi. Rahlo posolimo in vmešamo še začimbe in na koncu dodamo še sesekljan paradižnik. Premešamo in vse skupaj pokuhamo še dobrih 10-15min.
Medtem oprani bučki razrežemo na približno pol cm debele rezine ter jih položimo v manjši pekač*. Plast prekrijemo z mesom in ponovno dodamo plast bučk nato postopek ponovimo.**
Zaključimo s tretjo plastjo bučk ter vse skupaj prelijemo z mešanico jajc in grškega jogurta za piko na i pa dodamo mocarelo.
Pekač postavimo v predhodno segreto pečico (180° C) in pečemo pokrito približno 45 min, nato za zadnjih nekaj minut odkrijemo tako da se jed po vrhu obarva zlato rjavkasto.
*Če uporabljamo večji pekač, potem je dovolj samo spodnja in zgornja plast bučk, med njo pa meso.
**Če nam na koncu ostane še kaj bučk, jih lahko naribamo čez zgornjo plast.
**Če nam na koncu ostane še kaj bučk, jih lahko naribamo čez zgornjo plast.
originalen recept s strani : https://www.popolnapostava.com/buckina-zlozenka-z-mletim-mesom/