Translate

torek, 18. junij 2019

Jogurtova pita

JOGURTOVA PITA

♦ Krhko testo:
250 g gladke moke
100 g sladkorja
2 vanili sladkorja
1 pecilni prašek
170 g masla
4 rumenjaki
1 žlica kisle smetane

♦ Jogurtova krema:
4 beljaki
ščepec soli
600 ml tekočega jogurta
200 ml kisle smetane
150 g sladkorja
2 vanili sladkorja
5 žlic ostre moke

Iz navedenih sestavin naredimo krhko testo in ga razdelimo na dva dela. Prvo polovico položimo v pravokoten pekač, drugo pa zavijemo v živilsko folijo in shranimo v skrinjo za vsaj pol ure.

Pečico segrejemo na 170 stopinj Celzija. Beljake s ščepcem soli stepemo v čvrst sneg. V drugi skledi zmešamo jogurt, kislo smetano in obe vrsti sladkorja. V dveh ali treh obrokih vmešamo moko, nato z lopatko nežno primešamo še beljakov sneg. Kremo vlijemo na testo in po vrhu naribamo drugo polovico testa (iz skrinje).

Pecivo pečemo v ogreti pečici približno 30 minut. Pred serviranjem ga dobro ohladimo, po vrhu potrosimo s sladkorjem v prahu in narežemo na poljubno velike kose.