JOGURTOVA PITA
♦ Krhko testo:
250 g gladke moke
100 g sladkorja
2 vanili sladkorja
1 pecilni prašek
170 g masla
4 rumenjaki
1 žlica kisle smetane
♦ Jogurtova krema:
4 beljaki
ščepec soli
600 ml tekočega jogurta
200 ml kisle smetane
150 g sladkorja
2 vanili sladkorja
5 žlic ostre moke
Iz navedenih sestavin naredimo krhko testo in ga razdelimo na dva dela. Prvo polovico položimo v pravokoten pekač, drugo pa zavijemo v živilsko folijo in shranimo v skrinjo za vsaj pol ure.
Pečico segrejemo na 170 stopinj Celzija. Beljake s ščepcem soli stepemo v čvrst sneg. V drugi skledi zmešamo jogurt, kislo smetano in obe vrsti sladkorja. V dveh ali treh obrokih vmešamo moko, nato z lopatko nežno primešamo še beljakov sneg. Kremo vlijemo na testo in po vrhu naribamo drugo polovico testa (iz skrinje).
Pecivo pečemo v ogreti pečici približno 30 minut. Pred serviranjem ga dobro ohladimo, po vrhu potrosimo s sladkorjem v prahu in narežemo na poljubno velike kose.
Pečico segrejemo na 170 stopinj Celzija. Beljake s ščepcem soli stepemo v čvrst sneg. V drugi skledi zmešamo jogurt, kislo smetano in obe vrsti sladkorja. V dveh ali treh obrokih vmešamo moko, nato z lopatko nežno primešamo še beljakov sneg. Kremo vlijemo na testo in po vrhu naribamo drugo polovico testa (iz skrinje).
Pecivo pečemo v ogreti pečici približno 30 minut. Pred serviranjem ga dobro ohladimo, po vrhu potrosimo s sladkorjem v prahu in narežemo na poljubno velike kose.
originalen recept je s strani: http://okusno.je/clanek/domace/nebesko-dobra-osvezitev-za-poletne-dni.html