Translate

nedelja, 18. december 2016

Pariške rožice

pARIŠKE ROŽICE


SESTAVINE

Testo:
30 dagmoke
4rumenjaki
15 dagmargarine
3 žlicemleka
3 dagsladkorja
1 dag kvasa
kvasa
kvas


Nadev:
sneg 4 beljakov
24 dagorehov
30 dagsladkorja


POSTOPEK

Vse sestavine morajo biti ogrete na sobno temperaturo.
Moko presejemo, dodamo rumenjake in margarino.
V lonček damo kvas, mleko in sladkor ter pustimo nekaj časa stati. To dodamo moki, margarini in rumenjakom ter umesimo testo. Testo pokrijemo in ga pustimo stati, da vzhaja.
Iz beljakov naredimo trd sneg, dodamo sladkor in nato še orehe, vse skupaj previdno premešamo.
Vzhajano testo razvaljamo na prst debelo in ga namažemo z nadevom. Ko smo ga namazali, ga od vsake strani proti sredini zvijemo, tako, da dobimo na sredini dvojni zvitek, ki ga nato narežemo na kolobarje.
Pekač namažemo z margarino in pečemo tako dolgo, da dobi pecivo lepo rumeno barvo.