Translate

nedelja, 5. junij 2016

Marmelada iz nešpelj z belo čokolado

MARMELADA IZ NEŠPELJ Z BELO ČOKOLADO

marmelada, narejena iz navadnih nešpelj, dopolnjena z okusom bele čokolade





Število sli 2
Sestavine



1 kgnešpelj
3 velikaali 5 malih jabolk
1/2 lvode
30 dagsladkorja
10 dagbele čokolade
sok ene limone


Postopek



Nešplje zarežemo na vrhu in iztisnemo meso skupaj s koščicami. V kozico nalijemo malo vode in stresemo vanjo zmečkane nešplje. Segrejemo do vrelišča in kuhamo par minut. Precedimo skozi veliko cedilo (tisto za testenine) tako, da krožno pritiskamo z zajemalko, dokler na cedilu ne ostanejo koščice in nekaj ostankov od lupin. Precejeno meso nešpelj ponovno damo v kozico in nadaljujemo s kuhanjem. Dodamo na drobne koščke narezana jabolka. Dodamo še nekaj vode in sladkor ter kuhamo na malem ognju približno pol ure, medtem večkrat premešamo. Zmeljemo s paličnim mešalnikom. Dodamo belo čokolado in še malo pokuhamo, da se čokolada stopi. Dodamo limonin sok, premešamo in z marmelado napolnimo kozarčke, ki smo jih sterilizirali v pečici, ogreti na 100 stopinj. Dobro zapremo in položimo v ugasnjeno pečico, da se počasi ohladijo.