Translate

sobota, 4. junij 2016

Grofovske kifle

Grofovske kiflice


Tijesto:
– 28o grama brašna
– 28o grama maslaca
– 8 žumanaca
Fil:
– 3oo grama šećera
– 3oo grama mljevenih oraha
– 8 bjelanaca
Posuti šećerom u prahu
Priprema:
Omekšati maslac, pa ga sastaviti sa žumancima i brašnom.
Ostaviti tijesto petnaestak minuta da odstoji.
Nakon toga tijesto podijeliti na 5o kuglica i ostavit ga na par sati u frižideru ili možda najbolje preko noći.
Umutiti bjelance, dodavati šećer postepeno muteći i na kraju dodati orahe.
Kada tijesto izvadite iz frižidera ostavite ga da postigne sobnu temperaturu, nakon toga svaku kuglicu razvijete u pravougaonik, stavite na to fil od bjelanaca i oraha, urolajte kiflu, malo stisnite sa strana i redajte u pleh u koji prethodno stavite papir za pečenje.
Pecite na 18o stepeni par minuta odprilike 1o-15. Kada se kifle ohlade pospite ih šećerom u prahu.

vir: http://club7.info/monte-kristo-kifle/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook