Translate

torek, 27. september 2016

PEČENA SLIVOVA MARMELADA

PEČENA SLIVOVA MARMELADA

Okus in vonj te marmelade vas bo ponesel v otroštvo... Kljub dolgemu kuhanju/pečenju ne boste imeli veliko dela s pripravo. Le občasno, vsake pol ure, jo boste premešali.

Sestavine

3 kg sliv
50 dkg rjavega sladkorja
1 vrečka vanilin sladkorja
1 žlička cimeta
1 žlička ingverja 
ščep soli
sok 1 limone
1 dl ruma

Priprava

  • Slive razkoščičimo in razporedimo po največjem pekaču za pečico. Priporočljivo je, da ima pekač nekoliko višji rob. Pekača ne napolnimo do vrha, da nam tekočina ne bi med peko tekla čez rob. Slive potrosimo s sladkorjem, vanilij sladkorjem, ingverjem, cimetom in ščepcem soli. Prelijemo z limoninim sokom, vse skupaj dobro premešamo in povežemo.
  • Pečico segrejemo na 170 stopinj Celzija. Slive pečemo na srednji rešetki. Med peko jih občasno premešamo (enkrat na vsake pol ure).
  • Po 1 uri in pol pečenja, dodamo rum, premešamo in pečemo dalje. Okvirni čas pečenja je 2 uri in pol do 3 ure.
  • Ko opazimo, da je tekočina povrela in se je naredila "smola", vemo, da je marmelada gotova. Še vročo marmelado napolnimo v kozarce in tesno zapremo.




Capacity: About 200oz (12.5lb)/ 5000g (5kg) . Accuracy: 0.1oz / 1g . No Original packaging High precision strain gauge sensor Auto zero-auto off. Versatile Scale Can Be Used in Kitchen, Mail Room or Office. 3 different units conversion:G,LB,OZ(1000G=2.2LB=35OZ) power: 2 AAA batteries(no included).
19.99 USD InStock